HTML

A világ, ahogy egy fiatal generáció látja

Szociológia, esélyegyenlőség, szociálpolitika, politika, külpolitika, közgazdaságtan, kultúra, emberi jogok, fenntartható fejlődés, környezetvédelem, s minden, ami körülvesz.

Friss topikok

  • FPéter: A "facebook megbökés"-re guglizva jutottam ide :-P (2009.07.16. 21:41) Facebook magyarul
  • _spy_in_the_cab_: ad.1 Nem hiszem, hogy az az összeg, amit a politikusaink szétloptak összehasonlítható azzal az öss... (2008.03.20. 13:29) Ingyen minden szinte
  • spy_in_the_cab: egyetértek (2008.03.19. 23:34) Bemutatkozunk

Linkblog

2008.03.19. 23:28 harsfatea

Bemutatkozunk

Felnőtt egy új generáció. Egy generáció, amely a rendszerváltáskor kezdett el óvodába járni és az ezredfordulót tinédzserként élte meg. Egy generáció, amely a szocializmusról csak szülei, nagyszülei történeteiből hallhatott, személyesen már nem tapasztalta. Egy generáció, amely számára a szabadság már adott volt. Egy generáció, amely számára Magyarország visszaintegrálódása Európába - ahova valójában is tartozott -, már nem jövőkép, hanem valóság.

Ehhez a generációhoz tartozunk mi, mostani 20-21 évesek is. Számunkra már nem a ’80-as, ’90-es évek adnak támpontot, hanem az ezredforduló utáni évek, Magyarország NATO és EU csatlakozása, a globalizált világban való létezés. Számunkra a jelen és a jövő a fontos, és nem a múlton való rágódás, azonban nem szándékozunk elfeledni a múltban történteket sem.

Nem áll szándékunkban világmegváltó dolgokat hangoztatni, mindazonáltal úgy gondoljuk, hogy eljött az ideje annak, hogy a baráti beszélgetésekben megfogalmazódott mondanivalókat írásba öntsük. Ezért döntöttünk e blog indítása mellett, hogy másokkal is meg tudjuk osztani gondolatainkat, véleményünket, magyarázatainkat, feltevéseinket a minket körülvevő világról, döntően társadalomtudományi szemszögből nézve. Valamennyien a közgáz hallgatói vagyunk, bár nem zárkózunk el más emberek csatlakozásától; döntően egy baráti társaság, ismerősi kör tagjai, különböző világlátással, véleménnyel. Úgy gondoltuk, hogy a nyilvánosság felé is megpróbáljuk kommunikálni észrevételeiket ezen blog létrehozásával.

Mindannyiunknak vannak bizonyos vesszőparipái, olyan témák, amikkel jobban szeretünk foglalkozni, van, akinek ilyen a politika, és van, akinek ilyen a romakérdés. Ezen okból kifolyólag előfordulhat, hogy bizonyos kérdésekben csak az az illető fog megszólalni, aki szívügyének tekinti az adott területet.

Reméljük, hogy kezdeményezésünk pozitív visszhangra talál, s mások számára is válaszokat tudunk adni bizonyos kérdésekre.

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://latokor.blog.hu/api/trackback/id/tr52388614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása