HTML

A világ, ahogy egy fiatal generáció látja

Szociológia, esélyegyenlőség, szociálpolitika, politika, külpolitika, közgazdaságtan, kultúra, emberi jogok, fenntartható fejlődés, környezetvédelem, s minden, ami körülvesz.

Friss topikok

  • FPéter: A "facebook megbökés"-re guglizva jutottam ide :-P (2009.07.16. 21:41) Facebook magyarul
  • _spy_in_the_cab_: ad.1 Nem hiszem, hogy az az összeg, amit a politikusaink szétloptak összehasonlítható azzal az öss... (2008.03.20. 13:29) Ingyen minden szinte
  • spy_in_the_cab: egyetértek (2008.03.19. 23:34) Bemutatkozunk

Linkblog

2008.03.20. 00:06 _spy_in_the_cab_

Ingyen minden szinte

Az emberek eldöntötték, hogy nem kívánnak fizetni az oktatásért, a járó- és fekvőbeteg ellátásért. Valószínűleg szintén nem kívánnak fizetni a repülőjegyekért, örülnének továbbá, ha lehetőleg többször lenne augusztus 20. és nem szeretnének boldogtalan párkapcsolatban élni. Erről azonban nem volt népszavazás. Az egész, egyébként messzemenően érdektelen és értelmetlen ügynek van azért három tanulsága.

Előszöris, a  magyar társadalom nem érett arra még, hogy gondoskodjon magával. Nem tudni, hogy genetikusan vagyunk beszariak, vagy csak az átkos (poszt)szocialista rendszer nevelte ki belőlünk a bátorságot. Magyarországon az emberek az államon élősködni szeretnek leginkább. Magyarországon az emberek mentálisan nem készültek fel a demokráciára és a kapitalizmusra, de "sajnos" visszacsinálni nem fogjuk már.

Másodszor, kiderült, hogy a mindenkori pártok kommunikációja kizárólag a támadásra alkalmas. Mindkét párt tökéletesen szét tudja oltani a másik programját (mondjuk ez nem egy intellektuális teljesítmény...), de a sajátját nem tudja megvédeni. Az MSZP azt a pofon egyszerű összefüggést, hogy "baszki, az egészségügyet és az oktatást VALAHONNAN finanszírozni kell, és talán legyen kedves az fizetni, aki használja", egyszerűen képtelen volt x hónap alatt lekommunikálni. azzal, hogy "nem folytatott aktív kampányt" saját magát rúgta seggbe.

Gratulálok a Magyar Köztársaság kormányának, ellenzékének és lakóinak!

2 komment

Címkék: tandíj népszavazás vizitdíj 2008 napidíj


A bejegyzés trackback címe:

https://latokor.blog.hu/api/trackback/id/tr37388647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabi1 · http://andarielon.blogspot.com 2008.03.20. 07:17:00

Szia!
Mindenek előtt szeretném leszögezni, hogy nem vagyok sem jobbos, sem balos. De ha már választani kell, inkább a jobb. Nem arról van szó, hogy én pl ingyen akarok mindent. Csupán arról van szó, hogy ha már fizetünk TB-t, akkor miért fizessünk vizitdíjat és kórházi napidíjat? Azért, mert politikusaink szétlopták az országot, és valamiből kell a hiányzó összeget pótolni? Mostanában rengeteg gyanús ügylet volt. Gondolok itt pl. a Zuschlag-botrányra, vagy arra az esetre, mikor a Miniszterelnöki Hivatal 6 millió forintért vett meg egy targoncakereskedőtől egy olyan tanulmányt, ami hemzsegett a tartalmi és helyesírási hibáktól. 6 millió forint egy családnak rengeteg pénz. A tandíjról pedig az a véleményem, hogy mindenképp csökkenteni kellene a felsőoktatásban tanulók számát, de nem az anyagi helyzettel kéne megszűrni őket. Én egy félévet Ausztriában végeztem el, és tetszett, amit ott láttam. 2 szintű felvételi van, ahol nem csak a tárgyi tudást mérik, hanem a motivációt is. Tehát, aki a főiskolát csak melegedésre akarja használni, azt nagy valószínűséggel eleve fel sem veszik. Tandíjat mindenki fizet, de jóval alacsonyabb összeget (70 ezer forint körül átszámítva), amit azért könnyebb összeszedni. Ebben benne van 2 idegennyelv oktatása is. Szerintem a tandíjjal kapcsolatban ilyen irányban kéne gondolkozni.
Attól függetlenül, amit gondolok a vizitdíjról és a kórházi napidíjról, a vizitdíj megtartása mellett szavaztam, mert 300 forintba nem szakadok bele.

_spy_in_the_cab_ 2008.03.20. 13:29:42

ad.1 Nem hiszem, hogy az az összeg, amit a politikusaink szétloptak összehasonlítható azzal az összeggel, ami a reformokhoz kéne.

ad.2 A korházi díj nem arról szól, hogy pénzt szedjenek be, hanem hogy hatékonyabbá tegyék a kórházak működését. Ha van vizitdíd kevesebb ember jár el trécselni az orvossal, és annak többi ideje lesz a tényleges betegek kezelésére. Emellett az is a célja, hogy a hálapénzt, mint intézményt visszaszorítsa visszaszorítsa azzal, hogy az emberekben tudatosítja, hogy egy szolgáltatást vesznek igénybe, ami pénzbe kerül.

ad.3 A tandíj (FER) a mi egyetemünkön (BCE) 150 ezer ft lett volna ÉVENTE. Egyetértek Veled, valóban tenni kéne valamit az ellen, hogy az emberek ne "melegedni" járjanak a felsőoktatásba. Szerintem a felvételi szigorítása kevésbé jó ösztönző, mert csak azt biztosítsa, hogy a diákok legalább egyszer összekapják magukat. A cél pedig épp az lenne, hogy a MÁR BEKERÜLT hallgatókat ösztönözzék arra, hogy csipkedjék magukat!

ad. 3 Én kifejezetten BALOLDALInak tartom magam, ezért elég szar érzés folyton az általam nem kifejezetten kedvelt kormányt védeni. Sajnos egy hülye intézkedést is meg kell védeni egy kategóriákal hülyébb kritikával szemben (és itt most nem a te kritikádról beszélek).
süti beállítások módosítása