HTML

A világ, ahogy egy fiatal generáció látja

Szociológia, esélyegyenlőség, szociálpolitika, politika, külpolitika, közgazdaságtan, kultúra, emberi jogok, fenntartható fejlődés, környezetvédelem, s minden, ami körülvesz.

Friss topikok

  • FPéter: A "facebook megbökés"-re guglizva jutottam ide :-P (2009.07.16. 21:41) Facebook magyarul
  • _spy_in_the_cab_: ad.1 Nem hiszem, hogy az az összeg, amit a politikusaink szétloptak összehasonlítható azzal az öss... (2008.03.20. 13:29) Ingyen minden szinte
  • spy_in_the_cab: egyetértek (2008.03.19. 23:34) Bemutatkozunk

Linkblog

2008.04.01. 20:08 harsfatea

Facebook magyarul

Vajon létezik-e élet az iwiwen túl? Ilyen és hasonló kérdéseket láttam meg az index egyik klónján (itt). És tényleg. Elkezdődött a Facebook magyarosítása. A legutóbbi hírek szerint  körülbelül 60 ezer magyar használja az amerikai kapcsolati háló programot, s ez ahhoz képest szép teljesítmény. Nem is gondolta volna az ember, hogy ilyen gyorsan beindul a gépezet. Meg kell hagyni, a Facebook ezzel elég sokat spórol. Megcsináltatja a felhasználókkal a fordításokat, eddig már 26 nyelven indult el (a magyarral együtt), akik ingyen és bérmentve, a saját szájízük szerint alakítják saját nyelvükre a Facebook-ot, és szavaznak a legjobbnak ítélt kifejezésről. De szerintem jól van ez így. Az iwiw, lássuk be, kezd lemaradni a versenyben. Lassú, kicsit átláthatatlan kezelőfelület, többször kell küldést nyomni egy levél eljuttatásához stb. A Facebook mindettől eddig mentes, plusz sok egyéb időlekötő de önmagam és barátaim számára szórakoztató felhasználással rendelkezik, azonban kérdés, hogy meddig tudja bírni az újabb és újabb sok tízezer felhasználó belépését.



Az első lépés a szójegyzék lefordítása lenne, ez 142 szócikket jelent. Utána lehetne csak továbbmenni a második szakaszra, ahol már 19000 kifejezést kellene lefordítani. Jellemző kis hazánkra, hogy sikerült egy olyan oldalt találni a Facebook-on, ahol nyugodtan lehet fordítani a második szakaszt is, anélkül, hogy az első be lenne fejezve. Ilyen is csak nálunk lehetséges.
Bízzunk abban, hogy nem lesznek hülye kifejezések (poke=megbökés?), és ha ez sikerül, akkor az iwiw egy méltó vetélytársat kap.

1 komment

Címkék: iwiw facebook


A bejegyzés trackback címe:

https://latokor.blog.hu/api/trackback/id/tr35407075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FPéter 2009.07.16. 21:41:12

A "facebook megbökés"-re guglizva jutottam ide :-P
süti beállítások módosítása