HTML

A világ, ahogy egy fiatal generáció látja

Szociológia, esélyegyenlőség, szociálpolitika, politika, külpolitika, közgazdaságtan, kultúra, emberi jogok, fenntartható fejlődés, környezetvédelem, s minden, ami körülvesz.

Friss topikok

  • FPéter: A "facebook megbökés"-re guglizva jutottam ide :-P (2009.07.16. 21:41) Facebook magyarul
  • _spy_in_the_cab_: ad.1 Nem hiszem, hogy az az összeg, amit a politikusaink szétloptak összehasonlítható azzal az öss... (2008.03.20. 13:29) Ingyen minden szinte
  • spy_in_the_cab: egyetértek (2008.03.19. 23:34) Bemutatkozunk

Linkblog

2008.04.08. 10:57 harsfatea

Tegnap Újlipótvárosban

Tegnap délután történt valami. Valami olyannak lehettünk szemtanúi, aminek már régóta nem. Fideszes és szadeszos, idős és öreg, zsidó és nem zsidó egyszerre vonult fel, hogy kifejezze tiltakozását egy olyan bűntett ellen, mely eddig nem nagyon fordult elő kis hazánkban. Ez pedig a Molotov-koktélos támadás a Holl Ernő utcai jegyiroda ellen.
Április elsején hajnalban valakik (lehet gondolni hogy kik) Molotov-koktélt dobtak a jegyirodára, valószínűleg azért, mert előző nap a jegyeladó nem tudott egy hazafias érzelmű lánynak a Hungarica nevű nagymagyar együttes koncertjére jegyet adni (bővebben itt).

Tegnap délután azonban eddig példátlan mértékű összefogásnak lehettünk szemtanúi (mi is tiszteletünket tettük a Hollán Ernő utcában). Több száz ember gyűlt össze annak érdekében, hogy megmutassa a felvonuló szélsőjobbosoknak, hogy nem félnek tőlük és nem hagyják szó nélkül azt, ami történt. Nem lehet egy város békességét ilyennel szítani, nem lehet következmények nélkül hagyni a nyílt rasszista, antiszemita megnyilvánulásokat. Boldogan tekintettünk szét, s megállapítottuk, hogy nincs még veszve a dolog. Ha tegnap el tudtunk jönni ennyien, máskor is el tudunk. Nem hagyhatjuk, hogy az ilyen megnyilvánulások teret nyerjenek a magyar közéletben. Külön üdvözlendő, hogy egy XIII. kerületi fideszes önkormányzati képviselő állt a tüntetés élére (igaz, hogy némileg kisajátítva azt), s megmutatta, hogy igenis lehetséges az elhatárolódás.

Minden ilyen civil szerveződés egyre inkább erősíti bennem azt a hitet, hogy Magyarországon és Budapesten nem tud teret nyerni egy antiszemita, rasszista nézeteket valló csoport, mivel a többség, akik felelősséget éreznek többi embertársukért is, nyíltan kiállnak jogaikért, a kirekesztés és az erőszak ellen.

Szólj hozzá!

Címkék: újlipótváros jegyiroda


A bejegyzés trackback címe:

https://latokor.blog.hu/api/trackback/id/tr64416527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása